(recept
si oblíbilo 15 návštěvníků)
Buchta KAMELYN
Potřebné ingredience
hrneček klasický na čaj asi 200 - 250 ml
TĚSTO:
4 celá vejce,
1 hrneček cukru krupice,
1 sklenička oleje ( asi 2 dl ),
2 hrnečky polohrubé mouky,
1 prdopeč ( kypřící prášek do pečiva zkráceně ),
1 vanilkový cukr,
kakao ( přiměřeně ) ),
mléko na zředění,
UPROSTŘED:
necelý 1 litr mléka,
2 pudinky vanilkové nejlépe,
cukr do pudinku klasické množství
NAHORU:
3 zakysané smetany
3 vanilkové cukry + cukr na přislazení podle chuti ( já ho dávám dost, to těsto samo o sobě moc sladký není )
hooooodně skořice
Postup přípravy
Kamelyn se jmenuje, protože ho mám od kamarádek ( maminka je Evelyn a Evelynina dcera je Kamila ) Tak Evelyn a Kamila = KAMELYN :-)))
Ingredience na těsto smícháme. Nejprve vejce šleháme s cukrem, pak přidáme olej a postupně mouku s prdopečem a vanilkovým cukrem a trochu při šlehání zředíme mlékem, je to klasické olejové těsto na bábovku. Nakonec vmícháme kakao.
Dáme na vymaštěný vymazaný plech a uděláme si z necelého litru mléka pudink, trošičku hustší, než normálně o krapet a ještě horký ho cik cak jako bychom dělaly mřížky, nalijeme na to těsto na plechu. Pečeme asi na 160°C v předehřáté troubě ( mám horkovzdušnou, tak nevím jestli se to jinde liší, asi ne ). Peče se cca 30 - 40 minutek, to poznáte )
Pak necháte vychladnout a mezitím si v míse připravte 3 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry a cukr na přislazení ( nešetřete, ať je to mňam ). Když buchta vychladne, pěkně na ni rozetřete tu zakysanku a nakonec huuuustě posypejte skořicí, šoupněte do lednice, aby to ztuhlo na noc a druhý den se budete oblizovat !!!!
DOBROU CHUŤ !!!!!
Ingredience na těsto smícháme. Nejprve vejce šleháme s cukrem, pak přidáme olej a postupně mouku s prdopečem a vanilkovým cukrem a trochu při šlehání zředíme mlékem, je to klasické olejové těsto na bábovku. Nakonec vmícháme kakao.
Dáme na vymaštěný vymazaný plech a uděláme si z necelého litru mléka pudink, trošičku hustší, než normálně o krapet a ještě horký ho cik cak jako bychom dělaly mřížky, nalijeme na to těsto na plechu. Pečeme asi na 160°C v předehřáté troubě ( mám horkovzdušnou, tak nevím jestli se to jinde liší, asi ne ). Peče se cca 30 - 40 minutek, to poznáte )
Pak necháte vychladnout a mezitím si v míse připravte 3 zakysané smetany, 3 vanilkové cukry a cukr na přislazení ( nešetřete, ať je to mňam ). Když buchta vychladne, pěkně na ni rozetřete tu zakysanku a nakonec huuuustě posypejte skořicí, šoupněte do lednice, aby to ztuhlo na noc a druhý den se budete oblizovat !!!!
DOBROU CHUŤ !!!!!
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
lenoska
(upraveno)
2. 1. 2009, 15:45
hned bych si dala
badzon
(upraveno)
2. 1. 2009, 14:40
...Leni,co nám to děláte??? ....takovéhle dobrotky a hned po vánocích,kdy máme každá předsevzetí zhubnout?? ...no měla bych taky a a a nesedět u ale zítra to hned vyzkouším ..samozřejmě pro
Boruv.ka
(upraveno)
2. 1. 2009, 22:45
@badzon
Jj, doporučuji A když budete mít čas, určitě zkuste banánové řezy jsou úúúúžasné !
sarimana
(upraveno)
2. 1. 2009, 14:18
Ta vypadá fakt mňamkově, už vím, co dostane zítra návštěva A to jsem chtěla začít hubnout